A Sárospatak Német Kisebbség Kórus 2020-2021 évi tevékenysége

Ápoljuk  hagyományainkat, szüleinktől és  nagyszüleinktől kapott  örökségünket, hagyományainkat ápoljuk és tovább adjuk a fiatal generációnak

Vannak állandó évről-évre ismétlődő rendezvények, ilyen a  január 2-án megemlékezés a  „Málenkij robotra”, amikor nagyszüleinket elhurcolták .

A már több mint 20 éve működő énekkarunkkal  részt veszünk a környék német nemzetiségi  településeinek rendezvényein, ahol  mód és lehetőség nyílik a szomszédinkkal  való kapcsolatok építésére , ápolására,ismerkedve egymás kulturális és gasztronómiai  hagyományaival.

Minden éven részt veszünk a szomszéd település Hercegkút által megrendezett sváb bálon is programunkkal /énekkarunk színesíti a rendezvényt/.

2020 évben ezek a rendezvények részben elmaradtak a COVID miatt.

Ez évben kapcsolatépítő  programunkat  Pilisszentivánra  terveztük,  ahol a helyi nemzetiségi

önkormányzat  elnöke és tagjai  fogadtak minket 20 fős csapatunkat. Kedves fogadtatás, ahol a helyi kulturális  értékekkel , kincsekkel  ismerkedtünk meg, legyen az magyar  vagy  nemzetiségi. Ismertették velünk a saját interaktív játékaikat, melyek a sváb hagyományok átörökítését is szolgálják  az ifjabb nemzedék számára. A mi elnökünk is beszámolt a mi hagyományinkról, tapasztalatot cseréltünk.

Ellátogattunk a Mária-Besnyői Kegyhelyre,  amely  Magyarország második  legnagyobb látogatott Mária  zarándokhelye., majd a  Szentendrei  Skanzenben ismerkedhettünk az  ország különböző tájegységeinek kultúrájával .

Következő utunk a Gödöllői felújított Király kastélyba vezetett .

Szeptemberben  a Hercegkúton megrendezett Zempléni  Fesztiválon lépett fel énekkarunk, majd 

szept.18-ám a Regionális  Német Nemzetiségi  rendezvényen Károlyfalván szerepelt kórussunk.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük